Правила пожежної безпеки на кухні

Подбайте про безпеку на кухні під час приготування. 

Не спаліть хату та не завдайте шкоди нікому!

Кухня

Підготуйте свою зону для приготування їжі.  Перемістіть речі, які можуть згоріти подалі від  плити. Тримайте таймер під рукою та використовуйте його під час смаження чи випікання.


Смаження


Смаження становить найбільшу небезпеку. Слідкуйте за тим, що смажите. Почніть з невеликої кількості олії, і повільно нагрівайте її. Якщо ви бачите дим або  олія починає кипіти у вашій сковороді, вимкніть плиту. Навіть невелика кількість олії на гарячій конфорці може спричинити пожежу.


Безпека

  • Зберігайте спокійні та увагу під час приготування їжі. Не відходьте від  своєї сковороди. Якщо ви виходите з кухні, вимкніть плиту. Тримайте поруч велику кришку каструлі або аркуш для випічки,  вам потрібно буде, якщо виникне загорання  у сковороді.
  • Запобігайте займанню вогню під час приготування їжі. Одягніть одяг  з короткими  рукавами або закачайте їх. Не нахиляйтеся над плитою.
  • Використовуйте тримачі горщиків і рукавиці для роботи  посуду з гарячим посудом  .
  • Діти потребують постійного нагляду дорослих. Якщо у вас вдома є маленькі діти, тримайте їх на відстані 1 м від усього, що може нагрітися, включаючи плиту. Покладіть гарячі предмети та рідини поза досяжності дитини, щоб вона не могла торкатися або тягнути їх вниз. Ніколи не тримайте дитину на руках , коли готуєте.
  •  Переконайтесь, що нічого не контактує з полум'ям.
  • Якщо маленькі діти перебувають у вашому домі, слідкуйте за ними і тримайте сірники та запальнички зачиненими.

Джерело

#Anti_Fire_Tech
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати